Tervislike einete ja suupistete valmistamine on lihtsam kui arvad
Enamik inimesi eelistaks toituda veidi tervislikumalt, aga et lihtsamaid võimalusi on lõputult, valitakse tihti vähem tervislik alternatiiv. Kuid õigete seadmete ja tarvikutega pole tervislikuma toidu valmistamine mitte ainult lihtsam, vaid säästab ka aega ja raha.
Ka kiirtoit võib hea olla
Peotäis värskelt viilutatud köögivilju on sama maitsev kui töödeldud toit, ja tavaliselt on seda ka mugavam kaasas kanda. Siiski kiputakse eelistama pakendatud suupisteid, sest see on mugav. Kuid viilutajaga on tervislike näkside valmistamine peaaegu sama lihtne kui pakendi avamine. Ainult palju lõbusam.
Vali õiged vahendid
Õigete töövahenditega nagu lõikelaud ja terav nuga läheb toidu ettevalmistamine lihtsamalt ja võib isegi olla lõbus. Tõesõna, kas on midagi toredamat kui sujuvalt läbi värske seene libisev terav nuga? Hea küll, ilmselt on – kuid ka see teeb tuju heaks.
Potike, keeda!
Ühepajatoidu valmistamine säästab nii aega, energiat kui ka nõudepesuvahendit. Nädalamenüü koostamine aitab aega mõistlikult kasutada ja vältida toidupoes tehtud impulssoste. Ja kui oled juba asja käsile võtnud, annab köögi märkmetahvlile ilmunud menüü kõigile teada, mida suupärast seekord oodata. Lõppude lõpuks on ootuselevus osa naudingust.
Kasuta jäägid ära
Ära viska eine ülejääke ära ega lase neil külmikus millekski roheliseks ja karvaseks muutuda. Pane nad selle asemel hoopis pannile. Rootsis nimetatakse sellist rooga „pyttipanna“ ja tavaliselt kroonib seda praemuna. Loomulikult võib järelejäänud toidust valmistada ka midagi muud meelepärast.
Ahi hoiab aega kokku
Mitme roa üheaegne ahjus valmistamine säästab aega. Lihtsalt pea meeles, et ahjupanne tuleb vahepeal ringi tõsta, et toit küpseks ühtlaselt.
Palavalt armastatud ahi
Ahjus toidu valmistamisel on palju häid külgi: tulemus on toitainerikkam, maitseküllasem ja valmib mugavamalt. Lisaks sisaldab see vähem rasva ning nõuab vähem aega ja koristamist. Kõik see kokku tähendab, et ahi on köögis su tõeline sõber.